Alkohol vart tog du vägen?

Andra inlägget…

Ja vattenlåset har näst helt slutat bubbla efter mer en veckas jäsning så vi får bara hoppas på att det har med att jäsningen har avtagit. Angående alkohol volymen så blev den inte helt okej. Då när vi kollade på receptet trodde vi att ölen skulle landa på 7%. Men nog eftersom att vår effektivitet på malt blandning och lakning inte gick som vi hade tänkt fick vi 5% öl.

Alkohol volymen;
(OG) 1.060 – (FG)1.022 = 0.038
0.040 * 131 = 4,978%

Men smak och färg? Färgen är precis som vi vill ha den bärnstensfärgad till mörkt brun nästan ogenomskinligt, smaken inte så söt mer besk. Beskan kan vi bara hoppas på tunnar av efter 3 veckors lagring på hink och 3-4 veckor på flaska.

FG 1022
FG 1022

Vi har börjat funderar på hur vi ska laka som ger det bästa resultatet då lakningen inte gick så bra på denna brygden. Då detta kanske kan fungera bättre;

Lakning
Lakning

Just nu väntar vi bara på ett det ska gå 3 veckor så att vi kan börja tappa upp på flaska som sedan ska stå till nyår och bilda kolsyra (om vi orkar vänta så länge…).

Facebooktwitterredditmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =