PaleAle

PaleAle

OG1060 FG1010 5 Veckor

FG 1010
FG 1010

Ingredienser:

  • Vatten:
    14l för mäskkok
    15l 80ºC vatten vid lakningen
  • Humle:
    Challenger 35g x 2
    East Kent Goldings 70g
  • Malt:
    Pale Ale (Briess) 5,6kg
    Crystal 300 178g
  • Jäst:
    British Ale WLP005 35ml

Mäskning

Steg Malt Mängd Tid
1 Pale Ale (Briess) 5,6kg 60 min
Crystal 300 178g

Vörtkok

Steg Humle Mängd tid
1 n/a n/a 45min
2 Challenger 35g 15min
3 Challenger 35g 10min
4 East Kent Goldings 70g 5min

Jäsning

Steg Jäst Temp °C Mängd Dagar
1 British Ale WLP005 35ml 20 35ml 7

Kolsyra på flaska:
4 veckor med 12°C (5.3g socker per/liter ca 116g strösocker)

Smakprov 2016 03 28
Smakprov 2016 03 28