Häxblandning

Häxblandning

Det blev en PaleAle-pilner / Häxblandning, Vi tog lite av de slattar av malt vi hade kvar från PaleAle och Dubbelbocks brygden. Denna brygden tog nästan 5 timmar. Vi körde med följande ingredienser;

Vatten:
14l för mäsk kok
15l 80ºC vatten vid lakningen

Humle:
Challenger 80g
East Kent Goldings 80g

Malt:
Pale Ale (Briess) 2,5kg
Pilsnermalt 1kg
Münchnermalt 500g
Chocolate (Crisp) 10g
Carapale 600g
Melanoidinmalt 500g
Viennamalt 250g
Cara Blond 20 250g

Jäst:
Safale US-05 11,5g

Bryggningen:

Steg 1.)
Mäskade malten i 65ºC i 60min med 14l vatten

Steg 2.)
Lakade i ca 30min med tillsättning av 15l vatten då ca 4l försvann vid mäskning.
Effektivitet på maltkoket efter lakning var 75% vilket var helt okej.

Steg 3.)
Vörtkokade i 70min
70 min med Challenger
20 min med East Kent Goldings

Blev 18,5 liter öl efter vörtkoket.

Steg 4.)
Hällde i vörten till jäshinken och tillsatte jäst utspädd med vört.
Vi fick då OG på 1050.

Steg 5.)
Vänta nu i 7 dagar

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *